Χρόνια πολλά Λακκόπετρα

Λακκόπετρα (ή Λακόπετρα) είναι χωριό στην Δυτική Αχαΐα. Έχει φήμη σε όλη την Ελλάδα για τα αγροτικά προϊόντα της, με πιο σημαντική την παραγωγή πατάτας. Επιπλέον, έχει γίνει “παγκοσμίως γνωστή” όπως έλεγε και ένας φίλος, μέσα από τους τόσους χιλιάδες τουρίστες που την προτίμησαν για να περάσουν τις διακοπές τους στα ξενοδοχεία της περιοχής. Η Λακκόπετρα παράγει αγροτικά προιόντα και τουριστικές υπηρεσίες που στηρίζουν την οικονομία της χώρας μας.

Λακκόπετρα

Η Παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ήταν και η αφορμή να μου θυμίσει την πρώτη φορά που έφτασα στο χωριό Λακκόπετρα.

Μόλις το 1985 έφτασα, με το λεωφορείο της γραμμής, Πάτρα – Άραξος, στην Λακκόπετρα εντυπωσιάστηκα από το τοπίο της και τους ανθρώπους. Ήμουν απόφοιτος Τουριστικής Σχολής και αναζητούσα εργασία στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Jetgreece, Lakopetra Beach Hotel

Η ομορφιά της Φύσης στην Λακκόπετρα

Όπου και να γύριζα το μάτι τα τοπία τριγύρω έμοιαζαν με πίνακες ζωγραφικής, που θα ζήλευαν και οι πιο φημισμένοι ζωγράφοι. Ένα ήσυχο σημείο για να στήσουν το καβαλέτο τους και με τα χρώματα της παλέτας τους, να αποθανατίσουν στον καμβά τους, όλη την ομορφιά της φύσης.

Λακκόπετρα

Από τους υπέροχους λόφους, που περιτριγύριζαν το χωριό. Τα καλλιεργημένα, σε παραλληλόγραμμα σχήματα, χωράφια που έσχιζαν και στόλιζαν τους λόφους της . Τον ήλιο που έλιαζε τη γη της και δημιουργούσε σκιές κάτω από δέντρα. Τα κοπάδια με τα πρόβατα που έβοσκαν στις πλαγιές. Το εκκλησάκι, στην κορυφή του λόφου. Την γαλάζια θάλασσα και τον ουρανό. Τις δαντελωτές ακτές της. Τα παιδιά που έπαιζαν στην ακροθαλασσιά της. Τους ντόπιους χαμογελαστούς ανθρώπους που συνάντησα εκείνη την ημέρα. Τόσες πολλές εικόνες .

Λακκόπετρα

Τόσες δεκαετίες, καμία αλλαγή

Αυτές τις εικόνες, κράτησα στο μυαλό και σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Τουρισμού, τις ξαναθυμήθηκα, γιατί μέσα σε τόσες δεκαετίες, παρόλο τα τόσα έσοδα που εισπράτονται από τις πάμπολλες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λακκόπετρας, τίποτα από αυτά δεν έχει επιστρέψει να κατατεθεί στην ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της. Τα πάντα, έχουν μείνει όπως τότε.

Λακκόπετρα

Σαν ένας “ζωγράφος”, να σου πάγωσε την εικόνα και έμεινες, Λακκόπετρα, όπως ήσουν τότε 40 χρόνια πριν.

Η Λακκόπετρα του μέλλοντος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη και για την ευημερία.
Τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες λύσεις, που προωθούν και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγικότητα όχι μόνο για παραδοσιακές επενδύσεις .
Θέλουμε νέους ανθρώπους που αγαπάν τον τόπο της Δυτικής Αχαίας να ηγηθούν στις αλλαγές νοοτροπίας και να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο.

Χρόνια πολλά, Λακκόπετρα

Λακκόπετρα

Αγαπημένη μου Λακκόπετρα, Εύχομαι να πάρεις σύντομα την θέση που πραγματικά σου αξίζει

Leave a comment